مقدمه: استفاده از اطلاعات بیماران سرطانی هنگامی میسر است که این اطلاعات به طور صحیح سازماندهی و طبقه بندی گردد که این امر از طریق کدگذاری تشخیصها و اقدامات درمانی انجام میشود. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان صحت کدگذاری نئوپلاسمها در بیمارستان سیدالشهداء اصفهان در سال 1390 بوده است.
روش: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بوده است جامعه پژوهش پروندههای شش ماهه دوم سال 1390 بوده و 308 پرونده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش نیز یک چک لیست محقق ساخته بود که پس از تعیین روایی مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی انجام گردید.
نتایج: از بررسی پروندههای مورد بررسی به این نتیجه رسیدیم که میزان صحت کدگذاری پروندهها در بیمارستان 68% بوده است. همچنین بیشترین میزان صحت کدگذاری مربوط به نئوپلاسم بافت همبند با 94% صحت بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد میشود کدگذاری ریخت شناسی نئوپلاسمها و Z کدهای مربوطه در دستور کار کدگذارن قرار گیرد. همچنین پیشنهاد میشود برای افزایش سطح صحت کدگذاری نئوپلاسمها دورههای آموزشی کدگذاری مدونی در دستور کار قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |